Hlavní obsah

Nabízí práci a chce vratnou zálohu, pak se podvodník odmlčí

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Zneužít k podvodu se dá ledasco. Dokonce i snaha najít si práci. Dokazuje to v současnosti policií vyšetřovaný případ v jihomoravském regionu, kde hledají podvodníka, který v inzerátech nabízel zprostředkování práce domů. Po zaslání vratné zálohy se však podvodník odmlčel.

Foto: Policie ČR

Žena, po které policisté pátrají.

Článek

Jako práci muž nabízel kontrolu komponentů pro textilní průmysl nebo sestavování a zdobení krabiček pro dárkové zboží. „Se zájemci o práci pachatel nejdříve čile komunikoval a posléze jako součást první zakázky požadoval zaplacení vratné zálohy ve výši jeden tisíc pět set korun jako jistiny za materiál, který žadateli o práci přijde. Po odeslání peněz pak veškerá komunikace ustala. Zaslané peníze samozřejmě nevrátil,“ popsal princip podvodu policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Blanenští kriminalisté, kteří případ vyšetřují, mají dokončenou dokumentaci pěti případů, dalších dvacet mají rozpracovaných. V průběhu vyšetřování se podařilo získat fotografie ženy, která z falešného anonymně založeného účtu vybírala finanční hotovost. Policisté se domnívají, že právě ona bude mít důležitý vztah k celému případu.

Podvodně vylákané finanční prostředky byly vybírány z bankomatů několika bank na území Prahy a ve dvou případech i v Berouně. Kriminalisté uvítají na telefonním čísle 974 631 337 informace vedoucí ke zjištění totožnosti ženy z fotografií z bankomatu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám