Hlavní obsah

Nabádal dceru, ať si při bití do polštáře představuje Romy a muslimy. Dostal podmínku

– Benešov

Okresní soud v Benešově uložil podmínku 27letému muži, který na videu nabádal malou dceru, ať si při mlácení baseballovou pálkou do polštáře představuje útok na Romy či muslimy. Muž video zveřejnil na internetu a policie jej následně vypátrala.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Soud rozhodl již v říjnu. Muž čelil obvinění z podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod a také ohrožování výchovy dítěte. O verdiktu informoval jako první server Lidovky.cz.

„Muži byl uložen trestním příkazem trest odnětí svobody v trvání jednoho roku s podmíněným odkladem na zkušební dobu v trvání tří let a dohled,“ řekl Novinkám místopředseda soudu Pavel Vosmanský.

V kauze nebylo nařízeno hlavní líčení a soud rozhodl ve zkráceném řízení, s čímž všichni souhlasili. Státní zástupce ani obviněný se proti rozhodnutí neodvolali, a proto je rozhodnutí pravomocné.

Video kolovalo po sociálních sítích počátkem srpna, načež se jím začala zabývat policie. Záznam zachycuje malou dívku, jak mlátí do polštáře a otec ji nabádá, aby si představovala Romy a muslimy a označovala je vulgárními slovy.

Video podle policie zveřejnil sám otec. „Video, na kterém dívka tluče baseballovou tyčí do polštáře a má si přitom představovat konkrétní představitele různých etnik či náboženských skupin, se objevilo na sociální síti, kde je dotyčný sám zveřejnil,“ uvedla v září mluvčí policie Eva Stulíková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám