Hlavní obsah

Lidé ji poznali. Policie zná totožnost ženy, která si schovala nalezenou peněženku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Policisté už znají jméno ženy, která si ponechala peněženku nalezenou v supermarketu v Jihlavě, i když ji mohla majitelce hned vrátit. Uvedla to v úterý policejní mluvčí Jana Kroutilová. Pomohlo zveřejnění videa zachycujícího počínání nepoctivé nálezkyně a žádost policie o pomoc veřejnosti. Událost se odehrála v říjnu, škoda je asi 30 tisíc korun.

Nepoctivá nálezkyněVideo: Policie ČR

 
Článek

„Totožnost ženy, po které jsme pátrali v souvislosti s krádeží peněženky v jihlavském obchodním domě, v současné době již policisté znají. Na základě zveřejněné výzvy se nám přihlásili občané, kteří ženu poznali. Za spolupráci při prověřování případu veřejnosti i médiím děkujeme,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Doplnila, že případ je zatím ve fázi prověřování, a nemůže tudíž sdělit další podrobnosti včetně toho, zda stihla podezřelá peníze utratit.

Vše se odehrálo v úterý 17. října v obchodním domě v ulici Havlíčkova. Kolem desáté hodiny dopoledne žena u pokladny platila za nákup. Poté si uložila svoji peněženku do kabelky, tu zavěsila na rameno, ale při prudším pohybu jí peněženka vypadla na podlahu. [celá zpráva]

Toho si majitelka nevšimla, zaznamenala to ovšem žena, která stála za ní. Ta od té doby z peněženky nespustila oči, a v nejbližším možném okamžiku se jí zmocnila. Poté, co si zkontrolovala obsah peněženky, otočila se a zmizela z obchodu opačným vchodem než oprávněná majitelka. Ta se do obchodu vrátila, ale peněženku již nenašla. Policii následně oznámila, že tam měla větší částku peněz a škodu vyčíslila na 30 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám