Hlavní obsah

Nalezenou peněženku si nechala, i když ji mohla vrátit. Vše zachytily kamery

Novinky, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie pátrá po ženě, která si nechala peněženku nalezenou u pokladny v supermarketu v Jihlavě, ačkoli ji mohla majitelce, která nakupovala před ní a ztráty si nevšimla, vrátit. Policisté zveřejnili kamerový záznam z obchodu, který zachycuje jak dění u kasy, tak i následnou radost nepoctivé nálezkyně z nečekaného příjmu.

Nepoctivá nálezkyně v supermarketuVideo: Policie ČR

 
Článek

Vše se odehrálo v úterý 17. října v obchodním domě na ulici Havlíčkova. Kolem desáté hodiny dopoledne žena u pokladny platila za svůj nákup. Poté si uložila svoji peněženku do kabelky, tu zavěsila na rameno, ale při prudším pohybu jí peněženka vypadla na podlahu.

Toho si majitelka nevšimla, zaznamenala to ovšem žena, která stála za ní. Ta od té doby z peněženky nespustila oči, a v nejbližším možném okamžiku se jí zmocnila. Poté, co si zkontrolovala obsah peněženky, otočila se a zmizela z obchodu opačným vchodem než oprávněná majitelka.

Na zveřejněných záběrech je patrná i její spokojenost nad nečekaným nálezem.

Škoda necelých 30 tisíc

Když majitelka svoji ztrátu zjistila, do obchodu se vrátila, ale bez úspěchu. Přivolané policii se pak svěřila, že měla v peněžence vyšší částku, a tak jí vznikla škoda necelých 30 tisíc korun.

Po nepoctivé nálezkyni nyní pátrají policisté, uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Žena si podle policistů přivlastnila, co jí nepatří, ačkoli měla velmi dobrou příležitost majitelce peněženku vrátit.

Kdo ženu zná nebo by mohl k případu sdělit jiné podrobnosti, může informace oznámit na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám