Hlavní obsah

Máslo je stále v kurzu. Zloděj v Ostravě ukradl desítky kostek

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Vysoké ceny másla a jeho malé rozměry činí z tohoto zboží v obchodech žádaný artikl pro zloděje. Poslední takový případ vyšetřuje policie v Ostravě. Ve čtvrtek tam byl přistižen muž, který ho ukradl 36 kusů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Cena másla vzrostla téměř na dvojnásobek.

Článek

Krádež se stala v podvečer v jedné z velkých ostravských prodejen. Ochranka si ale počínání zloděje všimla. „Muž je podezřelý, že v batohu i svém oděvu ukryl víc než tři desítky balení másla a pokladní zónou prošel bez úhrady. Protiprávní jednání však neuniklo pozornosti pracovníků bezpečnostní služby,” uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Přivolaní policisté podle ní zjistili, že muž byl pro krádeže odsouzen k trestu odnětí svobody, který vykonal na počátku listopadu 2016.

„Muž si vyslechl sdělení podezření pro trestný čin krádeže a hrozí mu další trest odnětí svobody až na tři léta. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení,” dodala mluvčí. Podobný případ ostravští kriminalisté vyšetřovali už před několika týdny. Žena, která také ukradla větší množství másla, tehdy skončila ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám