Hlavní obsah

Muž odešel do hor v pantoflích. Našli ho po devíti hodinách promrzlého

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouze v tričku, teplácích a pantoflích vyrazil o půl druhé v noci na středu vstříc podzimní horské přírodě 45letý muž z Orlického Záhoří. Devět hodin po něm pátrali záchranáři, a to nejen na české, ale i polské straně Orlických hor. Nakonec ho našli bosého a promrzlého v Polsku.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pátrání odstartoval noční telefonát, v němž volající muž sdělil operačním důstojníkovi, že má strach o kamaráda. „Zhruba hodinu po půlnoci, kdy oba spali v jedné z budov v Orlickém Záhoří, se muž probudil, cosi nesrozumitelně mluvil a odešel z místnosti. Když se dlouho nevracel, a protože venku byl přízemní mrazík a jeho kamarád věděl, že muž má zdravotní problémy, kontaktoval policii,“ uvedla policejní mluvčí Alena Kacálková.

I když na místo ihned vyrazili policisté, muže se najít nepodařilo a bylo nutné počkat na ranní rozbřesk. To už se do pátrání zapojili i psovodi se psy a několik policejních jednotek i členové horské služby.

Pátrali v Polsku

„Vzhledem k tomu, že obec Orlické Záhoří je příhraniční obcí a hranici mezi naší republikou a Polskem tvoří Divoká Orlice, k pátrání se připojili i polští kolegové, policisté i horští záchranáři,“ poznamenala Kacálková.

Pátrání v Polsku bylo úspěšné. „Před jedenáctou hodinou dopoledne nás potěšila zpráva z Polska, kde se hledaný nalezl. Zbědovaného, promrzlého a bosého ho našla jedna žena na silnici. Naložila ho do auta, oznámila vše na polskou tísňovou linku a dopravila ho na česko-polskou hranici do Orlického Záhoří,“ doplnila mluvčí Kacálková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám