Hlavní obsah

Mladíci počmárali odjíždějící metro na Zličíně. Nevadily jim kamery ani cestující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie pátrá po čtveřici sprejerů, kteří v září pomalovali soupravu metra v Praze na Zličíně. Na záběrech z kamery, které policisté zveřejnili, je vidět, že se skupina nenechala odradit ani přítomností cestujících.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladíci počmárali odjíždějící metroVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie o případu, který se stal 28. září, informovala ve čtvrtek s tím, že se jí zatím nepodařilo zjistit totožnost mladých mužů.

Čtveřice vystoupila z metra ve stanici Zličín a okamžitě začala čmárat fixami po oknech i dveřích vagónů. Jednomu z nich nevadilo ani to, že se metro dalo do pohybu, a pokračoval dál.

„Policisté následně zjistili, že stejným způsobem mladíci ‚zkrášlili‘ během jízdy i interiér jednoho z vagónů soupravy. Tímto jednáním povedený kvartet způsobil dopravnímu podniku škodu v řádu několik tisíc korun,“ informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Zmínil, že mladíci jsou podezřelí z trestného činu poškození cizí věci – sprejerství. „Při tomto deliktu je podstatné, že stíhán pro tento trestný čin může být i ten, kdo svým jednáním nezpůsobí škodu žádnou,“ konstatoval Hulan.

Policie vyzvala ty, kdo mladíky poznají, aby se ozvali na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám