Hlavní obsah

Záchranáři na Prostějovsku přijeli na pomoc ženě. Řidiče kopla a zdravotnici praštila

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Na zdravotníky, kteří jí přijeli pomoci, když se neudržela na nohou, opakovaně v pondělí útočila čtyřicetiletá žena ve Stražisku na Prostějovsku. Řidiče sanitky kopla, zdravotnici praštila do rtů. V sanitce ji policisté museli připoutat k nosítkům.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

„Žena se svými známými popíjela alkoholické nápoje na chatě v obci Stražisko. Protože alkohol zkombinovala s léky, které užívá, udělalo se jí nevolno a nebyla schopna udržet se na nohou,“ uvedla mluvčí olomouckého krajského policejního ředitelství Miluše Zajícová.

Kamarádi přivolali opilé ženě záchrannou službu, která o události informovala policii. „Intoxikovaná žena byla agresivní, nechtěla se zdravotníky spolupracovat a řidiče sanitky kopla. Ani po výzvě policistů se situace nezlepšila a stále byla vůči záchranářům útočná. Policisté jí přiložili pouta a připoutali ji k sanitním nosítkám,“ popsala Zajícová.

V sanitce se zdravotní sestra pokusila ženě změřit tlak, proto jí pouta policisté z jedné ruky odstranili, ale agresorka uvolněnou rukou udeřila zdravotnici do rtů. „Útočnice proto opětovně skončila připoutána k nosítkám a za asistence policistů byla převezena do prostějovské nemocnice. Zde se již zklidnila a byla ošetřena,“ řekla mluvčí.

Dechová zkouška prokázala 1,92 promile alkoholu. Ke zranění zdravotníků naštěstí nedošlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám