Hlavní obsah

Nejvyšší soud potvrdil 16 let matce, která udupala své dítě

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Marně se pokoušela pohnout ke shovívavosti Nejvyšší soud žena ze Slovenska, jež loni na jaře zavraždila své čerstvě narozené dítě. Soud její dovolání odmítl a žena si tak s definitivní platností musí odpykat trest 16 let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena v březnu loňského roku porodila zdravou dceru na ubytovně v Tachově. Hned po porodu dítě zabalila do ručníku a dvakrát na ně dupla. Když děvče utichlo, rozhodla se ho hodit do řeky, k níž ale kvůli vysílení z porodu nedošla.

Poté chtěla ještě živé dítě hodit do kontejneru za ubytovnou, u čehož ji nachytal její přítel. Ten zavolal lékaře, kteří ovšem už nedokázali novorozenci pomoci a děvče zemřelo po převozu do nemocnice.

Žena před soudy tvrdila, že nevěděla, co dělá, podle znalců ovšem byla v době činu příčetná. Přitížilo jí také, že těhotenství před okolím tajila, nechodila k lékaři a na porod se ani nijak nechystala. Podle soudu vraždu plánovala dopředu z obavy, aby ji po narození dítěte neopustil partner.

Vražedkyně původně dostala u Krajského soudu v Plzni 19 let, po odvolání jí Vrchní soud v Praze trest o tři roky snížil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám