Hlavní obsah

Cyklista nadýchal čtyři promile, křižoval na kole přes celou ulici

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Hodnotu 3,97 promile v dechu naměřili policisté šestadvacetiletému cyklistovi, kterého zastavili krátce po půlnoci na pátek v Žeranovské ulici v Prostějově. Další cyklista ve čtvrtek večer pod vlivem alkoholu narazil do zaparkovaného automobilu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Šestadvacetiletý cyklista na sebe upozornil vrávoravým stylem jízdy po celé šířce vozovky. K požití alkoholu před jízdou se přiznal,“ řekl mluvčí prostějovských policistů František Kořínek.

Další sedmadvacetiletý cyklista ve čtvrtek večer pod vlivem alkoholu nezvládl řízení a narazil do automobilu zaparkovaného v Anglické ulici v Prostějově. Tomu policisté změřili hodnotu 1,7 ‰ alkoholu v dechu. Také tento cyklista se k požití alkoholu přiznal.

Oběma cyklistům policisté zakázali další jízdu. Jsou podezřelí z přestupků podle zákona o silničním provozu. Hrozí jim pokuty až v řádu desítek tisíc korun.

Lékaři považují za vážnou otravu alkoholem už stav, kdy člověk nadýchá přes tři promile alkoholu, od čtyř promile jde o riziko smrtelné otravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám