Hlavní obsah

Pohřešovanou seniorku našli na Šumpersku zabořenou po pás v bahně

Právo, Petr Marek
Šumpersko

Úspěšnou pátrací akci po šestašedesátileté seniorce, která se ztratila v oblasti Skřítku na Šumpersku, absolvovali v pondělí odpoledne policisté a členové Horské služby (HS) Jeseníky. Ženu nalezli za necelé dvě hodiny od oznámení v lese do půl pasu zabořenou v bahně. Podchlazenou si ji převzali do péče zdravotníci. Právu to v úterý řekla šumperská policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Pohřešování důchodkyně oznámila o půl druhé odpoledne na linku 158 její dcera (36) s tím, že rodina se zastavila u motorestu Skřítek a vydala se na výlet. Protože si seniorka netroufla na delší pochod, zůstala u motorestu a šla se do okolí podívat na hříbky.

„V lese však zabloudila a zapadla do rašeliniště. Naštěstí měla u sebe mobilní telefon. Podle instrukcí dokázala odeslat své GPS souřadnice. Ty však policistům a členům horské služby nepomohly. V místě kousek od cesty nikdo nebyl,“ konstatovala mluvčí.

Záchranáři se pak vydali ženu hledat i s psovodem. „Ten ji pak se svým čtyřnohým pomocníkem Nerem našel zhruba jeden kilometr od silnice, přičemž i on měl problémy, aby se k ženě zabořené v bahně dostal,“ zakončila Neubauerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám