Hlavní obsah

Řidič autobusu napomenul cestujícího se zmrzlinou, muž ho zbil

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Až tři roky vězení hrozí osmatřicetiletému muži, který v Ostravě napadl řidiče autobusu. Důvodem incidentu byla skutečnost, že řidič cestujícího napomenul, aby do vozidla nevstupoval se zmrzlinou. Zraněný řidič byl několik týdnů na nemocenské.

Foto: Michaela Feuereislová, Právo

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala už 24. července, ale policie o ní informovala až nyní, kdy byl násilník obviněn.

Konflikt začal poté, co v Ostravě-Porubě nastoupil do autobusu pasažér se zmrzlinou v ruce. Když ho řidič upozornil, že se zmrzlinou je vstup do autobusu zakázán, odhodil ji muž na zem a začal řidiči vulgárně nadávat.

„Verbální atak vůči řidiči pak měl gradovat fyzickým útokem a opakovanými údery. Poškozený utrpěl v důsledku útoku zranění, k jehož léčení bylo zapotřebí několika týdnů,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Muž z místa incidentu odešel, policisté jej však zanedlouho nalezli. Orientační zkoušky ukázaly, že je opilý a má v krvi i zakázané drogy. „V průběhu prověřování byly shromážděny důkazy, na jejichž základě zahájil policejní komisař trestní stíhání muže,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám