Hlavní obsah

Policie zadržela podezřelého z vraždy seniorky na Brněnsku, ženě vzal trezor

– Brno

Policie v pondělí večer zadržela kvůli vraždě 79leté seniorky ve Zbýšově na Brněnsku 38letého muže. Ten se k vraždě přiznal s tím, že z bytu ukradl trezor s několika tisícikorunami. Podle policie se s obětí znal, oznámili ve středu kriminalisté.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie měla násilný trestný čin nahlášený od nedělního poledne, kdy se v bytě našlo tělo ženy. Hlavního podezřelého zadrželi kriminalisté už v pondělí večer. „Způsob provedení a zjištěné informace nasměrovaly v první fázi vyšetřující kriminalisty do blízkého okolí poškozené. Zároveň tým vyšetřovatelů pracoval i na dalších stanovených vyšetřovacích verzích,” uvedl mluvčí krajské policie Bohumil Malášek.

Mezi vytipovanými podezřelými byl i osmatřicetiletý muž. V jeho výpovědích a získaných informacích se podle mluvčího objevilo několik nesrovnalostí, které nakonec přesvědčily tým kriminalistů o tom, že je vrahem.

„Seniorka potřebovala v sobotu kolem poledne pomoci s opravou zařízení v bytě. Oslovila tedy známého muže. Ten ochotně pomohl, jenže mezi nimi došlo k verbálnímu konfliktu,” uvedl mluvčí. Hádka podle něj přerostla ve fyzické napadení a následnou vraždu.

„Vrah prohledal byt a odcizil z něj malý příruční trezorek s finanční hotovostí. Ještě ve stejný den odjel za nákupy a většinu z několika získaných tisícovek utratil,” uvedl mluvčí.

Podezřelý muž je nyní v policejní cele a čeká na rozhodnutí soudu o vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám