Hlavní obsah

Batole si poleptalo ústa a zřejmě i trávicí trakt mycím prostředkem

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústa a zřejmě i trávicí trakt si v neděli před polednem poleptalo 1,5roční dítě ve Františkových Lázních na Chebsku. Kvůli podrobnému vyšetření zažívacího traktu bylo dítě záchranáři vrtulníkem transportováno do plzeňské fakultní nemocnice.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační snímek

Článek

„Ve Františkových Lázních šla maminka s děckem do penziónu za kamarádkou na návštěvu si popovídat a dítě mezitím vypilo nějaký mycí prostředek,“ uvedl ředitel karlovarské krajské záchranky Roman Sýkora.

„Dítě si přitom spálilo pusinku, a protože ten prostředek i požilo, tak náš lékař požádal, aby bylo letecky transportováno na traumacentrum do plzeňské nemocnice,“ pokračoval ředitel. Mycí prostředek obsahoval složku, která mohla dítěti poleptat sliznice a poškodit trávicí trakt.

„Dítě odlétalo v dobrém stavu s popálenými ústy a s tím, že to spolklo, takže s nějakými bolestmi,“ odpověděl Sýkora na otázku, zda bylo batole v ohrožení života. „Nemuselo být napojeno na dýchací přístroj,“ doplnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám