Hlavní obsah

Úředník v Mníšku pod Brdy měl slíbit stavební povolení za úplatek pět miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mníšek pod Brdy

Jeden ze členů komise pro územní plánování městského úřadu v Mníšku pod Brdy podle středočeských kriminalistů slíbil za úplatek pět miliónů korun developerské firmě stavební povolení pro její projekt. Muž je obviněn ze spáchání zvláště závažného zločinu přijetí úplatku, informoval v pondělí středočeský policejní mluvčí Pavel Truxa.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

V případě odsouzení hrozí podezřelému až 12 let vězení. Podle tajemnice mníšeckého městského úřadu Věry Landové obviněný není zaměstnancem úřadu.

„V současné době je obviněný stíhán vazebně a kriminalisté nadále objasňují veškeré skutkové okolnosti související s případem,” uvedl Truxa.

Středočeští kriminalisté také nedávno sdělili obvinění muži, který podle vyšetřovatelů zpronevěřil necelých šest miliónů korun. Jednalo se o advokáta.

„Z advokátní úschovy na účtu banky vyčerpal bez vědomí a souhlasu klientů částku v celkové výši 5,81 miliónu korun. Tyto finanční prostředky zpronevěřil a použil pro svoji potřebu,“ dodal Truxa. V případě odsouzení může obviněnému hrozit až desetiletý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám