Hlavní obsah

Rychle a zběsile na Karvinsku: Muž s naloženým autem se snažil vytlačit policisty

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicetiletý řidič na Karvinsku začal policistům ujíždět v noci na pátek poté, co ho chtěla hlídka zastavit ke kontrole. Muž se při zběsilé jízdě mezi obcemi všemožně snažil policistům uniknout, nabourával jejich auta a kladl odpor. Nakonec ho zklidnil až varovný výstřel, informovala v pátek mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Foto: Policie ČR

Řidič při pokusu o únik naboural do policejního auta.

Článek

Incident odstartoval poté, co se hlídka městské policie pokusila zkontrolovat řidiče dodávky. Na pokyny strážníků však třicetiletý řidič nedbal a začal hlídce ujíždět z Bohumína ve směru na Dolní Lutyni.

V Dětmarovicích pak muž sjel na boční cestu, vrátil se zpět na hlavní silnici a vydal se zpět na Dolní Lutyni. Poté odbočil směrem k vlakovému nádraží a pokračoval na konec ulice, kde chtěl odbočit na Orlovou.

Foto: Policie ČR

Třicetiletého řidiče se nakonec policistům podařilo zadržet

„Postupně se k pronásledování připojili policisté okolních oddělení, kteří na přemostění ulice Karvinská vytvořili zátaras. Jakmile se řidič dostal před vozidla, vysokou rychlostí projel prostorem mezi zábradlím mostu a služebním vozidlem a ve zběsilé jízdě pokračoval,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Při zběsilé jízdě řidič naboural policejní auto

Řidič začal ujíždět opět směrem do Dolní Lutyně, na křižovatce však odbočil do slepé ulice k plotu firemního areálu. Odtud se ještě zoufale snažil policistům a strážníkům uniknout, ti už však byli u jeho vozidla a pokoušeli se ho vytáhnout.

Měl zákaz řízení

„Nedařilo se jim to, muž se aktivně bránil a znovu se s vozidlem rozjel proti služebnímu vozidlu. Muž za volantem se vzpíral, na výzvy nereagoval a muže zákona stále ohrožoval vozidlem. Nakonec ho zklidnil až varovný výstřel,“ dodala mluvčí.

Během zběsilé jízdy muž nereagoval na výzvy policistů, v některých místech se pokoušel jejich vozidlo vytlačit z cesty a svou dodávkou najížděl na zakročující policisty. Své chování vysvětlil tím, že má zákaz řízení.

To se policistům následně potvrdilo – muž má vysloveny tři platné zákazy řízení. Po zadržení byl muž převezen do policejní cely a během pátku budou probíhat procesní úkony. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Reklama

Výběr článků

Načítám