Hlavní obsah

Sprejeři počmárali opravenou historickou střechu hlavního nádraží v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Historickou skleněnou střechu nad peróny hlavního nádraží v Praze ještě před dokončením rekonstrukce počmárali sprejeři. Firma Metrostav podá trestní oznámení na neznámého pachatele. Škodu na nemovité kulturní památce zatím nevyčíslila.

BEZ KOMENTÁŘE: Sprejeři zničili opravenou střechu hlavního nádražíVideo: Novinky

 
Článek

Obrovský barevný nápis se objevil v minulých dnech na střeše vysoké několik metrů přímo nad hlavami cestujících. Nebylo to však poprvé, podle mluvčího Metrostavu Vojtěcha Kostihy vandalové už jednou sklo poškodili.

„V prvním případě šlo o menší rozsah a škodu do cca 5000 Kč. Nyní je rozsah škod větší, ale odhad zatím nemáme. Na policii budeme případ hlásit dnes,“ uvedl ve čtvrtek Kostiha.

Stavbu podle něj hlídá strážní služba, která staveniště pravidelně obchází, ale uhlídat celý prostor není v jejích silách. Sprejeři se na střechu dostávají po přelezení oplocení nebo riskují a přebíhají přes kolejiště.

Rekonstrukce historické haly probíhá v etapách již od roku 2014 tak, aby co nejméně narušila provoz nádraží. Dělníci opravují zkorodované nosné konstrukce, vyměňují poškozené díly za repliky, přesklívají všechny světlíky a mění střešní krytiny. Opravy by měly skončit letos v listopadu. Náklady na opravu byly vyčísleny na bezmála 600 miliónů korun. Rekonstrukci nástupišť předcházela také obnova haly a Fantovy kavárny.

Reklama

Výběr článků

Načítám