Hlavní obsah

Lékařka záchranné služby na Břeclavsku nadýchala tři promile

– Břeclav

Jihomoravská záchranná služba řeší případ lékařky, která nastoupila minulý týden do služby silně opilá. Ve službě zatím zůstává. Na webu záchranné služby to ve středu uvedla mluvčí Hedvika Kropáčková. Podle deníku Mladá fronta Dnes měla lékařka přes tři promile alkoholu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Deník napsal, že šlo o lékařku, která působila na Břeclavsku a pracovala na částečný úvazek. V letošním roce jde podle Kropáčkové o první případ, kdy byl zjištěn alkohol na pracovišti.

„Na místo byl ihned vyslán inspektor provozu, který provedl dechovou zkoušku, při které byla potvrzena přítomnost vysokého množství alkoholu,” uvedla Kropáčková.

Doplnila, že lékařku vystřídal jiný lékař. Zůstává ale v práci. Kropáčková k tomu uvedla, že vedení musí postupovat v souladu s legislativou. Podle ní má však už připraveno řešení, se kterým, po projednání s odborovou organizací, lékařku seznámí. Až poté bude moci vedení rozhodnutí zveřejnit.

„Je pro mě nepředstavitelné, aby jakýkoli zaměstnanec po takto závažném porušení pracovní kázně v organizaci dál působil,” uvedl k tomu ředitel záchranné služby Milan Klusák.

Lékařku podle webu každou směnu kontroluje inspektor provozu, zda nepila alkohol. Loni záchranná služba řešila na jihu Moravy podle Kropáčkové jeden případ lékaře pod vlivem alkoholu. S ním byla ukončena pracovní smlouva.

Reklama

Výběr článků

Načítám