Hlavní obsah

Protitankový granátomet či raketová hlavice. Policisté našli u muže v Broumově zbrojní arzenál

– Náchod

Nepříjemné překvapení čekalo na policisty na konci minulého týdne v Broumově na Náchodsku. Domovní prohlídka u podezřelého z krádeže odhalila doslova zbrojní arzenál, a to nejen civilního, ale i vojenského materiálu.

Foto: Policie ČR

Muž měl doma schované i RPG

Článek

Domovní prohlídka se uskutečnila u 40letého muže, o kterého se policisté zajímali od jara kvůli podezření z krádeže, vydírání a porušování domovní svobody. Jeden z místních si na něj totiž stěžoval, že jej měl zastrašovat a požadovat peníze za domnělou krádež.

„Policisté našli různý zbrojní materiál a náboje do dlouhých i krátkých střelných zbraní novější i starší výroby, ale v domě a přilehlých objektech objevili i raketovou hlavici, ruční granáty a další vojenský materiál,“ informovala mluvčí policie Eva Prachařová.

Foto: Policie ČR

Zbrojní arzenál nalezený u 40letého muže

Muž podle ní uvedl, že zbrojní arzenál získal na burzách a v e-shopech. Povolení neměl na nejen vojenský materiál, ale ani na civilní. To však nebyl jediný jeho prohřešek.

Foto: Policie ČR

Zbrojní arzenál nalezený u 40letého muže

„Nalezeny byly další produkty z podezřelých obchodů, v krabičkách a pytlíčcích uložených na různých místech policisté objevili sušinu i semínka konopí. Zaměření a sklony vyšetřovaného muže už jen dokreslilo několik dalších nalezených předmětů s tematikou 2. světové války a nacismu,“ konstatovala Prachařová.

Foto: Policie ČR

Náboje nalezené při domovní prohlídce

Nebezpečnou munici odvezl pyrotechnik, policisté pak zabavili náboje, plakáty a další předměty možné trestné činnosti. Zároveň byl muž obviněn z pěti trestných činů, konkrétně se jednalo o vydírání, krádež, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a nedovolené ozbrojování. Hrozí mu až čtyři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám