Hlavní obsah

Mladík se třemi promile naboural v Zábřehu pět aut

Silně podnapilý mladý řidič v sobotu ráno v Zábřehu na Šumpersku naboural do pěti osobních vozů. Policisté mu při následné dechové zkoušce naměřili tři promile alkoholu. Škoda, kterou svým činem způsobil, byla vyčíslena na 160 000 korun. Jedenadvacetiletý mladík je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tříleté vězení.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Řidič mazdy nejprve v ulici Boženy Němcové narazil do vozidla Škoda Forman. Pak pokračoval dál, ale vzhledem k tomu, že jde o slepou ulici, začal couvat a narazil do vozidla Jaguar X-TYPE a také do vozu Ford Focus, uvedla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Poté opilý řidič pokračoval Sokolskou ulicí, kde narazil do dalších dvou vozidel - osobního auta Ford Mondeo a vozidla Škoda Octavia.

Oznámení o poškození několika zaparkovaných vozidel dostali policisté v 6.30 hodin ráno. Policejní hlídka řidiče podle popisu vzápětí vypátrala a zastavila krátce poté na komunikaci mezi obcemi Zábřeh a Postřelmov.

"U řidiče provedli dechovou zkoušku a naměřili mu kolem 2,9 promile alkoholu v dechu," doplnila policejní mluvčí. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Reklama

Výběr článků

Načítám