Hlavní obsah

Řidič fabie v Ostravě vybrzdil autobus. Hazard s lidskými životy zachytila kamera

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Další případ riskantního vybržďování řeší ostravská policie. Řidič fabie prudce zabrzdil před autobusem tak, že se s ním střetl. Policie poskytla médiím kamerový záznam a zároveň vyzvala případné svědky, aby se přihlásili a pomohli nehodu objasnit.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič vybrzdil v Ostravě autobusVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal 25. května v Místecké ulici v Ostravě-Vítkovicích. Řidič fabie nejprve předjel autobus, ve kterém cestovalo asi patnáct lidí, pak se zařadil před něj a začal intenzivně a zcela bezdůvodně brzdit.

„Řidič autobusu sice na vzniklou nebezpečnou situaci reagoval ve snaze zabránit střetu, nicméně vzhledem k okolnostem se mu střet odvrátit nepodařilo a zezadu narazil do osobního automobilu,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

„V důsledku popsaných skutečností policie prověřuje podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení,“ dodala mluvčí. Policie již řidiče, který autobus vybržďoval, vyslechla, ten ovšem využil svého práva a nevypovídal.

V souvislosti s událostí by policie ráda vyslechla kromě dalších účastníků také řidiče bílé dodávky, která je zaznamenaná na videu, i cestující autobusu linky číslo 39, kteří průběh nehody viděli. „Samozřejmě přivítáme informace případných dalších svědků,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám