Hlavní obsah

Na Zlíchově někdo zapálil památník hrdinů Pražského povstání z roku 1945

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Neznámý pachatel ve středu zapálil památník hrdinů Pražského povstání z roku 1945 na pražském Zlíchově. Informoval o tom mluvčí pražských hasičů Martin Kavka, podle kterého někdo oheň v ulici Na Zlíchově založil úmyslně.

Foto: HZS Praha

V Praze někdo zapálil památník.

Článek

Jednotka hasičů ze smíchovské stanice zasahovala u památníku v půl deváté ráno. Kavka upřesnil, že na místě hořel nakupený odpad. „Někdo dal na pamětní desku papíry. Je zřejmé, že šlo o úmysl, protože památník jinak chytnout nemohl,” uvedl.

Z fotografií, které hasiči zveřejnili, je patrné, že oheň zakouřil jak kamennou desku s nápisem „Umučeným za svobodu národa a padlým v květnové revoluci 1945”, tak i plastiku v podobě ženské postavy.

„Oheň památník poškodil. Proto nyní zahájíme prověřování směřující k tomu, abychom zjistili pachatele. Incident prošetřujeme pro podezření z trestného činu poškození cizí věci," řekl policejní mluvčí Jan Daněk.

Trestným činem je takové poničení věci, které způsobí na cizím majetku škodu přinejmenším 5000 korun. V takovém případě hrozí pachateli až roční vězení. Pokud je způsobená škoda nižší, může jít o přestupek, za který lze uložit pokutu.

Reklama

Výběr článků

Načítám