Hlavní obsah

Plameny zlikvidovaly dřevařskou pilu, škoda přesáhne deset miliónů

– Vsetín
Právo, alf

S rozsáhlým požárem pily bojovali v noci na úterý hasiči ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Škoda převyšuje deset miliónů korun.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči likvidují požár pily ve Velkých Karlovicích.

Článek

V areálu pily se plameny rozhořely kolem půl druhé v noci. „V době příjezdu první jednotky byl jednopodlažní objekt pily o půdorysu asi 15 x 40 metrů požárem zasažen v celém rozsahu a došlo už i k destrukci střešní konstrukce,“ přiblížil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči likvidují požár pily ve Velkých Karlovicích.

Hasiči se snažili zachránit alespoň sousední objekt a blízké skládky dřeva. Teprve za půldruhou hodinu se jim podařilo plameny dostat pod kontrolu a požár lokalizovat.

„Do páté hodiny ranní jsme na likvidaci požáru nasadili celkem osm cisternových vozidel a automobilní plošinu. Z důvodu zvýšené spotřeby vody bylo v průběhu zásahu zřízeno čerpací stanoviště z hydrantu u místní hasičské zbrojnice,“ poznamenal mluvčí hasičů.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči likvidují požár pily ve Velkých Karlovicích.

Na místě události jsou i vyšetřovatelé hasičů a Policie České republiky. Příčiny požáru jsou dosud nejasné.

Celková likvidace požáru zabrala hasičům šest a půl hodiny. „Do ranních hodin jsme pokračovali v rozebírání konstrukcí zasaženého objektu a dohašování jednotlivých ložisek hoření,“ vysvětlil mluvčí hasičů.

Podle něj škoda přesáhne deset miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám