Hlavní obsah

Nejvyšší soud nařídil propustit exsoudce Knotka z vězení

Nejvyšší soud nařídil okamžité propuštění z výkonu trestu bývalého litoměřického soudce Josefa Knotka, který byl původně odsouzen k 5,5 letům vězení za korupci. Informoval o tom server Irozhlas.cz. Nejvyšší soud rozhodoval o Knotkově dovolání, podle soudcova advokáta zrušil odsuzující rozsudek. Důvody rozhodnutí server nepřinesl.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Soud nařídil okamžité propuštění z výkonu trestu s tím, že rozsudek zrušil. Nemohu vám k tomu nic říct, protože písemné rozhodnutí ještě nemáme," řekl webu Knotkův obhájce Pavel Polák.

Nejvyšší soud Knotkovo propuštění nekomentoval, pouze potvrdil, že o dovolání rozhodl. "Ve věci bylo rozhodnuto 26. 4. O tom, jak bylo rozhodnuto, ani o dílčí informaci vztahující se k možnému propuštění či (ne)propuštění obviněného z věznice nemohu podávat informace, dokud nebudou řádně s rozhodnutím a jeho odůvodněním seznámeni všichni účastníci řízení," uvedl mluvčí Nejvyššího soudu Petr Tomíček.

Soudce podle spisu za úplatu ovlivňoval několik kauz. Podle obžaloby manipuloval s termíny hlavních líčení, ale také ovlivňoval trestní řízení. [celá zpráva]

Ministr spravedlnosti ho v roce 2012 dočasně zprostil soudcovské funkce. Knotek na ni v květnu 2013 rezignoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám