Hlavní obsah

Policie obvinila z vraždy v Polance 21letého mladíka, s obětí se znal

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, den

Ostravští kriminalisté dopadli podezřelého z vraždy pětadvacetileté ženy z Polanky nad Odrou u Ostravy, která byla minulý týden zavražděna v rodinném domě. Obvinili z vraždy známého oběti – 21letého mladíka. Ženu ubil různými předměty zvlášť surovým způsobem proto, že ji chtěl okrást. Odnesl si hotovost a nějaké předměty v hodnotě několika desítek tisíc korun. Za to mu hrozí výjimečný trest nebo doživotí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na případu surové vraždy, která se stala minulý týden v Polance nad Odrou, pracovaly desítky policistů. Šlo o hodně citlivou záležitost. Nakonec se nám podařilo vraha vypátrat a dopadnout. V jednom z ostravských bytů, kde se skrýval u svého kamaráda, jej zadržela zásahová jednotka,“ řekl ve čtvrtek novinářům kriminalista Martin Lichý.

Dodal, že nyní se bude rozhodovat o vzetí mladíka do vazby.

Policie pachatele zná už z minula, má totiž trestní minulost majetkového charakteru, a to i ze zahraničí. „Muž se k činu částečně přiznal. K usmrcení ženy použil kombinaci několika předmětů. K vloupání ale nedošlo, pachatel a oběť se znali. Více se k věci nebudeme vyjadřovat vzhledem ke stavu vyšetřování a prověřování,“ upozornil Lichý.

Moravskoslezští kriminalisté v letošním roce vyšetřovali už pět vražd. Všechny zvládli objasnit a pachatele se podařilo obvinit. Vloni se na severu Moravy a ve Slezsku stalo 17 vražd, u všech byl dopaden jejich pachatel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám