Hlavní obsah

Sedmnáctiletá dívka se oblékla jako chlapec a šla loupit. Ženy ohrožovala pistolí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Sedmnáctiletou dívku obvinili na začátku dubna benešovští kriminalisté z loupežného přepadení dvou žen. Od kamaráda si podle policie půjčila plynovou pistoli i oblečení, aby vypadala jako mladý muž. Peníze však nezískala.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obě přepadení se odehrála v polovině března u Netvořic a v Benešově. Přepadené ženy ve věku 53 a 60 let pachatele popsaly jako mladého muže. Následovalo čtrnáctidenní pátrání, na jehož konci policisty překvapilo nečekané rozuzlení.

„Nejednalo se o mladíka, jak původně kriminalisté předpokládali, ale o dívku, navíc mladistvou. Ta se k oběma činům doznala. Pistoli si půjčila od svého dvacetiletého kamaráda, stejně jako oblečení, které měla při přepadeních na sobě,“ řekla v úterý mluvčí policie Eva Stulíková.

Mladík jí však nabídl i jiné služby. Na přepadení ji vozil a pomáhal s tipováním obětí. Vybírali si osamělé ženy, nedaleko kterých mladík zastavil a dívka je přepadla. Podle policie však v žádném případě nebyla úspěšná a peníze nedostala.

„Kriminalisté dívce jako mladistvé sdělili provinění z trestného činu loupež, za který jí hrozí poloviční trestní sazba, tedy pět let odnětí svobody. Mladíka obvinili z napomáhání k tomuto trestnému činu. Ten už by ale za mřížemi mohl strávit deset let. Oba jsou vyšetřováni na svobodě. Plynovou zbraň kriminalistům dívka vydala dobrovolně při svém zadržení,“ uzavřela Stulíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám