Hlavní obsah

Stalkera po odsouzení za obtěžování vdovy zadrželi, měl týrat vlastní manželku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Jen několik hodin poté, co si invalidní důchodce v úterý vyslechl u klatovského soudu rozsudek za obtěžování vdovy po muži, který se přede dvěma lety oběsil, skončil v policejní cele. Třiašedesátiletého muže kriminalisté zatkli kvůli podezření, že dlouhodobě týral vlastní manželku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Byl obviněn z týrání osoby žijící ve společném obydlí a vydírání,“ potvrdila Právu klatovská státní zástupkyně Jiřina Vítovcová s tím, že podá soudu návrh na uvalení vazby z obavy, že by obviněný mohl v trestné činnosti pokračovat.

Seniorova manželka vše ohlásila v době, kdy byl její partner u soudu, a mohla tak opustit byt bez jeho doprovodu, neboť ji stále hlídal. „Vulgárně mi nadával a tloukl,“ vypověděla o 18 let mladší žena, která s obviněným žila od října 2015.

Vyhrožoval také, že mě připraví o děti.
poškozená vdova

Muž dostal u soudu roční podmínku za nebezpečné pronásledování vdovy, kterou kontaktoval v době, kdy skončila v psychiatrické léčebně po sebevraždě svého druha. Ten se oběsil kvůli podezření, že sexuálně zneužíval jejich čtyřletou dceru. V té době těžce zkoušené vdově muž nabídl pomoc v boji za očištění jména přítele. Jenže místo slibované podpory se z muže stal nežádoucí ctitel a žena s ním několik měsíců zažívala peklo, které ukončila až policie.

Volal neustále

Neustálé sledování, osočování, žárlivé scény, urážky, vyhrožování, a dokonce i pokus o únos dítěte dostaly nakonec seniora až před soud.

Zpočátku se k ženě choval mile a přátelsky. Zlom nastal, když žena odmítla navázat s ním bližší vztah a přestala mu brát telefon. „Pak to začalo. Neustále psal, že mě sleduje a vidí, kde právě jsem. To prokládal ještě nadávkami. Když už mi mobil vyzváněl v kuse několik minut, tak jsem ho vzala a on na mě křičel, že když mě nebude mít on, tak nikdo, a že je mu jedno, když půjde sedět. Vyhrožoval také, že mě připraví o děti. Stačí, když na sociálce řekne, že můj přítel dceru skutečně zneužíval, že jsem se mu s tím svěřila,“ uvedla žena před soudem

Muž naopak tvrdil, že se mu žena sama vnutila. „Když tady mluvíme o oběti stalkingu, tak to jsem byl naopak já. Musel jsem se jí každou hodinu hlásit, co dělám. Když jsem to neudělal, tak hned volala, že jsem určitě někde s nějakou kurvou. Je to chudinka v invalidním důchodu, která za nic nemůže, a můžu za to já,“ prohlásil obžalovaný muž s tím, že si připadá jako hromosvod, na který se má všechno svést.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám