Hlavní obsah

Muže na Přerovsku při kácení zavalil strom, zraněním podlehl

– Milotice nad Bečvou
Právo, mhr

Osmapadesátiletý muž zemřel ve středu na Přerovsku poté, co na něj při těžbě dřeva spadl strom. Právu to sdělil mluvčí olomouckých krajských záchranářů Zdeněk Hošák.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

K události došlo ve středu po poledni. Muž těžil dřevo v lesním porostu v katastru Milotic na Bečvou, když ho zavalil strom.

Záchranáři se o vážném pracovním úrazu dozvěděli po třinácté hodině. Dělníkovi se podle Hošáka nejprve snažili pomoci jeho kolegové — vytáhli jej zpod stromu a začali s laickou resuscitací, při níž jim radil po telefonu operátor záchranky.

Následně pokračovali v oživovacích pokusech hasiči a po nich záchranáři — na místo vyrazil i záchranářský vrtulník. „Posádka vrtulníku pokračovala v rozšířené resuscitaci, muž, který byl v bezvědomí, však bohužel utrpěl vážná zranění postihující více části těla a po chvíli na následky mnohačetných zranění zemřel,“ konstatoval Hošák.

Případem se zabývají policisté. „Zjišťujeme veškeré okolnosti a souvislosti této tragické události, stejně jako to, zda případně nedošlo k porušení zásad bezpečnosti práce,“ sdělila Právu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám