Hlavní obsah

Policie obvinila ředitele domu mládeže v Novém Jičíně ze zneužívání dětí

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín
Aktualizováno

Obrovský skandál otřásá městem Nový Jičín. Kriminální policie zadržela ředitele domu mládeže a obvinila ho ze zneužívání dětí. Všichni jsou z postupu policie v šoku, podle starosty města dříve nebyly žádné signály, že by se v organizaci dělo něco nekalého.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dosavadní ředitel je v Novém Jičíně velmi známou osobou, v minulosti byl také členem městského zastupitelstva.

Informaci o tom, že ředitel byl obviněn z několika sexuálně motivovaných trestných činů, policie potvrdila ve středu, tedy dva dny po jeho zadržení. „Trestné činnosti se dopouštěl jednáním proti dětem ve věku 15 až 18 let, v jednom případě se jedná o dítě mladší patnácti let. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let,“ konstatoval mluvčí policie Petr Směták.

Doplnil, že policie podala návrh do vzetí do vazby, o které nyní bude rozhodovat soud.

Dům vede zástupce

Zásah kriminálky způsobil velké pozdvižení na radnici, protože město je zřizovatelem této instituce. „Je to šok. Pan ředitel tam pracoval od roku 2005 na různých pozicích, ředitelem je od roku 2013 a za celou dobu jsme ani já, ani nikdo jiný neměli žádný signál, že by se tam něco dělo,“ řekl starosta města Jaroslav Dvořák (ČSSD).

Dodal, že nyní pověřil vedením domu mládeže dosavadního zástupce ředitele, který se ale k situaci nechce vyjadřovat.

Přesné informace o tom, čeho se měl ředitel vůči svým svěřencům dopouštět a jaký byl rozsah tohoto jednání, policie nechce sdělit. „S ohledem na osobu pachatele, druh trestné činnosti a věk poškozených dětí, nelze v současné době sdělit podrobnější informace,“ uvedl policejní mluvčí.

Starosta Dvořák dodal, že v úterý spolu se svými kolegy středisko navštívil a svolal si zaměstnance, které informoval o situaci. „Směrem k rodičům vydáme prohlášení, že organizace bude pokračovat i nadále,“ doplnil starosta.

V příštím týdnu by městská rada měla oficiálně pověřit vedením nového člověka.

Reklama

Výběr článků

Načítám