Hlavní obsah

Při požáru domu na Jesenicku objevili hasiči ohořelé lidské tělo

– Lipová-lázně
Právo, mhr

Ohořelé lidské tělo objevili hasiči v sobotu časně ráno při likvidaci požáru staršího rodinného domku v obci Lipová-lázně na Jesenicku. Právu to sdělil mluvčí hasičů a zdravotnické záchranky Zdeněk Hošák.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční požár rodinného domu v LipovéVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

„Hasiči s požárem bojovali více jak šest hodin,“ uvedl Hošák s tím, celkově hasiči požár zlikvidovali až v sobotu krátce po šesté hodině ranní. Požár byl podle něj ohlášen v pátek krátce před půlnocí. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jeseníku a dobrovolní z Lipové-lázní, Jeseníku, Bělé pod Pradědem a Žulové. Požár byl intenzivní. Při příjezdu první jednotky hasičů již plameny šlehaly i z oken objektu.

Průzkumná skupina hasičů nalezla ještě v době likvidace požáru v hořících prostorách domu ohořelé torzo těla prozatím neznámé osoby.

„K místu neštěstí dorazila ze základny v Jeseníku výjezdová skupina Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje s lékařem,“ konstatoval mluvčí. Vzhledem k okolnostem nemohl lékař na místě určit příčinu smrti, byla proto nařízena soudní pitva. Případem se zabývá i policie.

„Totožnost zemřelé osoby zjišťujeme. Co bylo přesnou příčinou požáru a za jakých okolností k němu došlo, zjišťujeme ve spolupráci s vyšetřovateli Hasičského záchranného sboru. Prověřování požáru je na samotném počátku. Právní kvalifikace zatím stanovena nebyla, ta bude určena až na základě provedeného prověřování a zjištěných skutečností,“ řekla Právu policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že zatím není známa ani výše vzniklé škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám