Hlavní obsah

Vypadali seriózně, ale vyvolali zmatek a pražskou směnárnici okradli o 23 tisíc

– Praha

Pražská policie pátrá po anglicky mluvícím páru, který koncem února ve směnárně v centru Prahy připravil zaměstnankyni směnárny o 23 tisíc korun. Podle policejního mluvčího Tomáše Hulana pár využil záměrně vyvolaného zmatku.

BEZ KOMENTÁŘE: Hledaný pár, který obsluhu směnárny připravil o více než dvacet tisíc korun.Video: Policie ČR

 
Článek

Seriózně vypadající dvojice přišla v ulici Odborů do prodejny, která funguje i jako směnárna, o půl druhé odpoledne. Muž při placení několika drobností požádal obsluhu, aby mu rozměnila pětiseteurovou bankovku na stoeurové bankovky.

„Během této transakce spustil na ženu spršku dotazů a informací, při kterých například tvrdil, že je sběratel mincí a bankovek. Na základě toho požadoval, aby byly stoeurové bankovky výhradně dánské,“ uvedl Hulan.

Muž současně žádal o vyměnění jedné stoeurovky za české koruny. Ty pak chtěl, aby měly konkrétní sériová čísla. Tím obsluhu dokonale zmátl, čehož využil, připravil ji o hotovost ve výši 23 tisíc korun a spolu s partnerkou odešel neznámo kam.

Policie prosí veřejnost o pomoc při pátrání. „Pokud dvojici na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, a tušíte, kde bydlí, nebo kde se pohybuje, předejte prosím tyto informace policistům prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodává Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám