Hlavní obsah

Dva lidé se v Ostravě přiotrávili oxidem uhelnatým

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Muž a žena se ve středu v rodinném domě v Ostravě-Heřmanicích přiotrávili oxidem uhelnatým. Záchranáři je převezli ve vážném stavu do Městské nemocnice Ostrava.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Oba byli v době příjezdu záchranářů v bezvědomí a přímém ohrožení života,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Stav třiašedesátiletého muže vyžadoval intubaci dýchacích cest a převedení na přístrojem řízenou ventilaci.

„Pacientka s poruchou vědomí v době zásahu dýchala spontánně,“ dodal Humpl.

Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byli oba pacienti přepraveni na urgentní příjem ostravské městské nemocnice. „Jejich stav zůstával velmi vážný,“ potvrdil Humpl.

Otravu způsobil špatně opravený komín

Na místě zasahovali také hasiči. „Oxid uhelnatý unikal do ložnice přes stěnu neprofesionálně opraveného komínu,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela s tím, že komín si měl majitel domu opravovat svépomocí v úterý.

Hasiči odvětrali prostory zamořené plynem a uzavřeli jeho přívod do bytu. „Na několika místech rodinného domku naměřili různě vysoké koncentrace oxidu uhelnatého,“ informoval a dodal, že po odvětrání domu předali hasiči místo zásahu Policii ČR. Dům pak mimo jiné zkoumal také soudní znalec z oboru plynárenství.

Reklama

Související články

Ve Zlíně se mladík přiotrávil v koupelně

V nemocnici skončil v sobotu odpoledne ve Zlíně mladý muž poté, co se přiotrávil v koupelně oxidem uhelnatým. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Zlínského...

Výběr článků

Načítám