Hlavní obsah

Žena si vzala 17 úvěrů. Za podvody jí hrozí až pět let vězení

Právo, alf
uh

Až pětileté vězení hrozí třiapadesátileté ženě z Uherskobrodska za úvěrové podvody. Během dvou let uzavřela žena celkem sedmnáct úvěrů a půjček, i když věděla, že její měsíční příjmy nestačí pokrývat pravidelné splátky a výdaje na živobytí.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Vyšetřovatel z hospodářské kriminálky v týdnu ženu obvinil z podvodu a úvěrových podvodů.

„Již v roce 2013 byla zavázána finanční společnosti splácet úvěr, který slíbila pravidelně hradit. Jenže svého slibu nedostála. Když její měsíční příjmy nestačily pokrývat pravidelné splátky a výdaje na živobytí, začala situaci řešit tím, že si vzala další úvěr na splacení předchozího. Postupně se tak zavazovala dalším společnostem,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Při uzavírání smluv podle policistů uváděla nepravdivé údaje jak o svých příjmech, tak o skutečných závazcích. „Dostala se tak do takzvaného kolotoče a nevěděla, jak z něho ven. Celkově způsobila svým věřitelům škodu 237 tisíc korun,“ spočítala mluvčí.

U výslechu žena uvedla, že poskytnuté finanční prostředky využívala na hrazení splátek, pro osobní potřebu a na mimořádné výdaje v domácnosti.

Anketa

Vytloukali jste někdy dluh dalším dluhem?
Ano
32,8 %
Ne
67,2 %
Celkem hlasovalo 464 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám