Hlavní obsah

Policie zná podezřelého z přepadení herny v Krči, zadržela jeho údajnou komplicku

– Praha • Aktualizováno

Policie v pátek upřesnila informace o podezřelém muži, který podle ní ve středu přepadl hernu v pražské Krči. Jde o dvaadvacetiletého sedminásobného vietnamského recidivistu Tran Anh Tuana. Policisté rovněž informovali o zadržení ženy, která se na přepadení měla podílet.

Foto: Policie ČR

Podezřelý z přepadení v pražské herně Tran Anh Tuan

Článek

„Dvaadvacetiletá žena, či dívka, byla kriminalisty a pražskou zásahovou jednotkou zadržena již v noci na čtvrtek v Praze 4,” uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan s tím, že z taktických důvodů o tom policisté informovali až v pátek.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zveřejnila video s mužem, který v Krči přepadl hernuVideo: Policie ČR

Žena se podle policie na loupežném přepadení rovněž podílela, a byla proto obviněna z loupeže a policisté podali podnět k uvalení vazby. Jak policisté zjistili, je „blízkou osobou podezřelého”.

Ve čtvrtek policie zveřejnila video, na němž po ženě pátrala coby po svědkyni, která se v herně s mužem podezřelým mužem pohybovala již v minulosti.

BEZ KOMENTÁŘE: Loupeži v Krči přihlíželo tříleté dítěVideo: Policie ČR

„K osobě podezřelého můžeme sdělit, že ten byl v minulosti již celkem sedmkrát stíhán, a to jak pro majetkovou, tak i násilnou trestnou činnost,” doplnil Hulan.

Policisté osvobozovali dítě

Muž přepadl hernu ve Štúrově ulici ve středu kolem 11. hodiny. Obsluhující ženě se podařilo uniknout, v objektu však zůstala její tříletá dcera, kterou stačila zamknout na toaletě.

Pachatel podle všeho utekl dříve, než se na místo dostavili policisté, kteří dítě odvedli do bezpečí. [celá zpráva]

Na místě kromě speciální jednotky zasahoval také psovod a vrtulník s termovizí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám