Hlavní obsah

Potyčka ve Frýdku se změnila v boj o život, oběť zachránili svědci

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Pokusem o vraždu skončila na Frýdecko-Místecku ostrá potyčka mezi dvěma muži ve věku 59 a 50 let. Staršího z nich vzal již soud do vazby. V letošním roce je to již druhý pokus o vraždu v Moravskoslezském kraji.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál 20. ledna o půl desáté večer. „Verbální rozepře mezi dvěma muži měla gradovat fyzickou agresí, načež měl starší muž opakovaně zaútočit nožem na poškozeného. V dalším útoku měli podezřelému zamezit dva přítomní svědci, kteří muže odzbrojili a přivolali pomoc,“ popsala průběh zločinu mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Poškozený utrpěl vážné zranění a jen díky zásahu přítomných svědků a rychlé lékařské pomoci nepřišel o život.

„Přivolaní policisté zadrželi podezřelého, po shromáždění důkazů zahájil vyšetřovatel trestní stíhání muže pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. Soud vzal obviněného do vazby,“ dodala mluvčí.

V loňském roce moravskoslezští kriminalisté vyšetřovali 17 případů vražd nebo pokusu o vraždu. Vždy se podařilo pachatele dopadnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám