Hlavní obsah

Zloději z Rakouska vlekli trezor osm kilometrů do Čech. Policisté ho našli ve sněhu

– Jindřichův Hradec
Právo, ch

Najít ukradený trezor z rakouského Kautzenu a dopadnout i zloděje se podařilo policistům z Nové Bystřice na Jindřichohradecku. Ty požádali o pomoc jejich rakouští kolegové. Událost se odehrála minulý týden ve čtvrtek, policisté o ní informovali tento týden v úterý.

Foto: Policie ČR

Trezor byl zaházený sněhem

Článek

Rakouská hlídka sledovala stopy, které vedly od vozidla, na němž zloději lup vezli, až ke státní hranici. Odtamtud stopy směřovaly ke Starému Městu pod Landštejnem, kam vyjela policejní hlídka z Nové Bystřice.

„U křižovatky Staré Město pod Landštejnem – Veclov našla hlídka ve sněhu stopy, které ji dovedly až k hromadě sněhu, z níž vyčuhoval částečně paletový vozík, na němž byl připevněný a téměř zahrabaný trezor. Jak se později ukázalo, byl uzavřený a nepoškozený,“ přiblížila Právu událost policejní mluvčí Hana Millerová.

Dodala, že následně další policejní hlídka zadržela vozidlo s německou poznávací značkou se dvěma cizinci. V autě byly věci pocházející z trestné činnosti a podle policistů nebylo pochyb, že právě tito lidé ukradli trezor.

Ten na paletovém vozíku vlekli přes osm kilometrů z Rakouska do Čech.

Policisté už o zadržení domnělých pachatelů informovali rakouské kolegy. Ti na ně vydali evropský zatýkací rozkaz.

Reklama

Výběr článků

Načítám