Hlavní obsah

Řidiče na Klatovsku zaskočilo více sněhu na silnici a havarovali. Šest lidí je zraněno

– Klatovy

U Mochtína na Klatovsku se v úterý ráno srazily dva osobní automobily. Zraněno bylo šest lidí, z toho jedna žena těžce. Na silnici je náledí a větší množství sněhu, v oblasti však podle silničářů nesněžilo. Hlavní tah Klatovy-Horažďovice-Strakonice, tedy silnice první třídy I/22, je pro kamióny uzavřený.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v 05.32 v části Nový Čestín. „Při nehodě došlo ke zranění celkem šesti osob. Dvě těžce zraněné hasiči z auta vyprostili a asistovali záchranářům při resuscitaci jedné z nich,” uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. Zraněni byli dva muži a čtyři ženy, lidé ve věku 41 až 62 let.

„Jedna žena byla ve velmi vážném stavu převezena na urgentní příjem fakultní nemocnice,” řekl mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha. Podle něj musela být převezena sanitkou, protože vrtulník letecké záchranné služby nemohl kvůli nepříznivému počasí vzlétnout.

Kde se vzal sníh?

„Z ničeho nic se na malém úseku objevilo větší množství sněhu, které jinde není. V celém regionu je klid, silnice jsou vymrzlé, sem tam je mlhavo. Nedokážeme si to s policií vysvětlit, z nebe to nespadlo,” uvedl dispečer krajské správy a údržby silnic Jiří Slapnička.

Hned vedle Nového Čestína je podle něj sjezdovka Kocourov s umělým zasněžováním. Silničáři mají na nedalekém Bukováku meteostanici, která nikde jinde tak velkou vrstvu sněhu neukazuje. Auta sníh rozjezdila a zmrzl na led. Průjezd je opravdu na hraně, uvedl dispečer údržby. Silničáři posypali vozovku solí, která ale při současných teplotách kolem minus deseti stupňů účinkuje jen velmi málo.

„Kamióny tam policisté vůbec nepouštějí a nechávají je stát na kopci. Osobní auta musí jet velmi pomalu,” dodal Slapnička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám