Hlavní obsah

Na Bruntálsku se přiotrávila žena s tříletým dítětem oxidem uhelnatým

Právo, den

Velké štěstí měla třiadvacetiletá žena z Malé Morávky na Bruntálsku, která volala v sobotu večer na záchrannou službu, že je jí a jejímu dítěti špatně. Záchranáři ihned po příjezdu na místo zjistili, že v bytě uniká oxid uhelnatý. Podařilo se jim zachránit přiotrávenou ženu i její tříleté dítě.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Žena volala na operační středisko v sobotu po 20. hodině, že ji bolí hlava, má poruchu zraku a křeče v končetinách. Příznaky nevolnosti mělo i její tříleté dítě. Na místo proto vyjela posádka rychlé lékařské pomoci z Rýmařova,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že bezprostředně po vstupu do obytných prostor se záchranářům rozezvučel alarm detektoru oxidu uhelnatého, který je součástí výbavy záchranářských posádek.

„Přístroj ukazoval nebezpečné hodnoty oxidu uhelnatého v místnosti. Záchranáři proto ihned zajistili odsunutí všech osob z rizikového prostoru na chodbu a postižených následně do sanitního vozidla. Přivolána byla zároveň lékařská posádka a vzhledem k přítomnosti nebezpečného plynu také hasiči,“ popisoval událost Humpl.

Poté záchranáři ošetřili ženu i dítě. Jejich stav se po podání kyslíků a léků podařilo výrazně zlepšit. Následně byli oba pacienti převezeni do nemocnice v Krnově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám