Hlavní obsah

Hledám Zdeňka, oznámil muž stojící uprostřed noci u postele studenta. Pak zmizel i s věcmi

Zlín

Nepříjemné probuzení čekalo na 22letého studenta v noci na pátek ve Zlíně. U jeho postele stál cizí muž a tvrdil mu, že hledá Zdeňka. Když mu rozespalý vysokoškolák sdělil, že v bytě nikdo toho jména nebydlí, nezvaný host místo opustil. Ovšem i s nakradenými věcmi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Student bydlí se svou spolužačkou v centru Zlína ve třípokojovém bytě. Když oba odešli ve čtvrtek večer spát, byt nezamkli. Kolem třetí hodiny ráno mladík uslyšel ránu a probudil se.

„Otevřel oči a uviděl, že se nad jeho postelí sklání cizí muž v kšiltovce a rukavicích. Po počátečním šoku se návštěvníka zeptal, co tady dělá. Ten mu odvětil, že hledá Zdeňka,“ sdělila mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Vysokoškolák mu odpověděl, že Zdeňkem není a nikdo takový v bytě nebydlí. Neznámý odešel a mladíkovi až po pár minutách došlo, že muž byl zloděj. Vzbudil spolubydlící a společně se shodli na tom, že hluk z bytu slyšeli již po půlnoci, avšak v domnění, že je to ten druhý z nich, spali dál. Zloděj tak dostal na svou „práci“ dostatek času.

Byt prohledal

„Obyvatelé bytu posléze zjistili, že jsou pootevírané zásuvky, dvířka od skříněk a některé věci změnily své místo. Noční návštěvník jim odcizil peněženku s platební kartou a penězi, kosmetiku a dataprojektor,“ konstatovala Kozumplíková.

Celková škoda se vyšplhala na 11 tisíc korun. Zloděj je podezřelý z trestných činů porušování domovní svobody, krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Ve vězení může strávit až dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám