Hlavní obsah

Školáci zaháněli nudu propichováním pneumatik, poškodili desítky aut

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravské policii se podařilo objasnit případ poškozených pneumatik u několika desítek zaparkovaných automobilů na sídlištích Hrabůvka a Bělský Les. Vyšetřování ukázalo, že pneumatiky vypustila a rozpíchala skupina čtyř chlapců, která se rozhodla tímto způsobem v polovině října zahánět nudu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Chlapci poškodili pneumatiky celkem u 25 zaparkovaných vozů, sdělila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Hoši nejprve pneumatiky vypustili a potom je ještě zničili propíchnutím.

„V některých případech došlo i k poškození laku automobilů. Některá vozidla měla poškozena jednu pneumatiku, jiná dvě nebo čtyři. Uvedený skutek byl spáchán v řádu hodin,“ dodala mluvčí.

Nejmladší ze skupiny čtyř chlapců je teprve žákem prvního ročníku základní školy.

„Škoda na majetku byla předběžně specifikována ve výši téměř čtyř desítek tisíc korun.

Policejní komisařka podá podnět státnímu zástupci na vypracování návrhu na zahájení řízení o uložení opatření dítěti mladšímu 15 let. Vzhledem k věku dětí je trestní stíhání nepřípustné,“ dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám