Hlavní obsah

Řidič spěchal na silvestrovskou oslavu, auto zaparkoval před vraty střechou dolů

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Přímo před vjezd do dvora jednoho z domů v Holýšově na Domažlicku netradičně „zaparkoval“ své vozidlo 35letý muž. „Kaskadérský“ kousek měl ale několik vad na kráse. Vozidlo skončilo na střeše a jeho řidič po příjezdu policistů nadýchal 1,3 promile.

Foto: Policie ČR

Řidič zaparkoval svůj vůz přímo před vrata domu.

Článek

Nehoda se stala na Silvestra po osmé hodině večerní. Šofér vozu Kia Sephia nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou a vjel do protisměru, kde dostal smyk.

„Poté sjel mimo komunikaci a narazil do betonové zdi domu. Vozidlo se po nárazu převrátilo na střechu a zůstalo před vjezdem do dvora,“ sdělila v úterý mluvčí policie Dagmar Brožová.

Muž z místa činu pohotově uprchl. Za čtvrt hodiny se ale vrátil. Tou dobou už byli na místě holýšovští policisté, kteří šoféra vyzvali k dechové zkoušce. Při ní muž nadýchal 1,3 promile.

„Policistům uvedl, že alkohol požil až po dopravní nehodě. Vše prokáže či vyvrátí rozbor odebrané krve,“ dodala Brožová. Muž si navíc na konto připsal ještě jeden prohřešek - v současnosti totiž nemá řidičák. Celková škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám