Hlavní obsah

Chodce srazila na přechodu v Praze dvě auta, BMW ho táhlo několik metrů a pak ujelo

– Praha

Pražská policie pátrá po řidiči tmavého BMW, který přejel chodce ležícího na silnici po střetu s jiným autem. Neposkytl mu pomoc i přesto, že jej asi 30 metrů vláčel. Chodec utrpěl těžká zranění a byl převezen do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: BMW vláčelo chodce a pak ujeloVideo: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se stala 16. listopadu před Úřadem vlády na přechodu pro chodce. Muž přecházel silnici od Klárova.

„Když byl chodec v druhé polovině přechodu, přijíždí od Klárova stříbrná dodávka, která do mladého muže narazí levou přední částí. Tímto střetem je muž odmrštěn do prostoru tramvajových kolejí,“ popsal v úterý mluvčí policie Tomáš Hulan.

Řidič dodávky okamžitě vystoupil, aby chodci poskytl první pomoc. V tu chvíli však po kolejích přijelo BMW, které muže opět přejelo a smýkalo ho asi 30 metrů. Řidič pak odjel bez poskytnutí pomoci.

„Nehodu, ve které figuruje černé BMW, kriminalisté prošetřují pro trestné činy těžké ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci. V případě vypátrání a odsouzení hrozí řidiči luxusního auta trest odnětí svobody až na pět let,“ konstatoval Hulan s tím, že k odpovědnosti bude brán i šofér dodávky.

Policie prosí případné svědky, aby se ozvali na linku 158. Především jim jde o mladíka, který šel v době nehod ve směru od Klárova po pravém chodníku.

„Zároveň prosíme o informace pracovníky jakéhokoliv autoservisu. Ti totiž mohli po nehodě opravovat luxusní BMW černé barvy, které mělo poškozený podvozek, nebo mělo na podvozku zbytky ošacení, nebo dokonce krve,” shrnul mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám