Hlavní obsah

Detektivové zasahovali na ministerstvu práce a sociálních věcí

– Praha • Aktualizováno
Právo, jt, baj

Kriminalisté ze specializované centrály podle zjištění Práva ve středu zasahovali na ministerstvu práce a sociálních věcí. Policie zatím odmítla zveřejnit detaily.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Mohu jen potvrdit, že v této věci provádíme úkony trestního řízení, více se k tomu nebudu vyjadřovat,“ uvedl pro Právo mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Pro co přesně si kriminalisté na úřad přišli, tak zatím není jasné.

Jedna z věcí, které policisté prověřují, jsou podle informací Práva okolnosti vzniku Fondu dalšího vzdělávání (FDV) v roce 2011. Tedy v době, kdy v čele ministerstva práce působili ministr Jaromír Drábek (TOP 09) a jeho náměstek, dnes trestně stíhaný Vladimír Šiška.

Fond dalšího vzdělávání je příspěvkovou organizací MPSV a jeho posláním je podporovat uplatnitelnost občanů ČR prostřednictvím dalšího vzdělávání. Vznikl v roce 2011 transformací z Institutu pro bezpečnost práce a měl by ve spolupráci se zaměstnavateli šířit možnost zvyšování kvalifikace mezi lidmi, kteří jsou na trhu práce znevýhodněni. V řadě projektů by měl doplňovat Úřad práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám