Hlavní obsah

Pyrotechnik zasahoval u nehody auta na Jižní spojce v Praze

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policejní manévry se odehrály v noci na pondělí na Jižní spojce v Praze poté, co tam do lampy naboural cizinec v autě. V kufru vozu nalezli policisté podezřelý předmět, a tak museli Jižní spojku obousměrně uzavřít. Přivolaný pyrotechnik nakonec nezjistil nic nebezpečného.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda na Jižní spojce v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Na tísňové lince byla nejprve ohlášena nehoda, při které naboural řidič další dvě auta a poté narazil do lampy. Z místa se však podle dostupných informací pokusil utéct. Jeden ze svědků nehody zadržel utíkajícího cizince krátce po nehodě. Přivolaní hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny a zajistili místo nehody.

Policisté pak při prohlídce vozu nalezli v kufru podezřelý předmět. Podle informací z místa mělo jít o krabičku s trčícími drátky, to však zatím policie nepotvrdila. Řidiče převezli záchranáři za policejní asistence do nemocnice k ošetření. Po propuštění byl muž dopraven policejní hlídkou zpět na místo nehody.

Policisté okamžitě obousměrně uzavřeli Jižní spojku, a to od sjezdu na 5. května až po Zahradní město. Na místo zamířili policejní psovod i pyrotechnik. Auto prohledal speciálně vycvičený pes a  také pyrotechnik.

„Nález byl ze strany pyrotechnika negativní. Opatření proto byla odvolána,” řekl policejní mluvčí Jan Daněk.

Řidiče i přesto policisté odvezli v poutech na služebnu. Jeho vůz odtáhla odtahová služba. „U muže panovalo podezření, že je pod vlivem drog,” doplnil Daněk.

Celou věcí se policisté i nadále zabývají.

Reklama

Výběr článků

Načítám