Hlavní obsah

Nález letecké pumy z 2. světové války ochromil část Brna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

V Řipské ulici v brněnské čtvrti Slatina byla při stavebních pracích nalezena letecká puma z druhé světové války. Policie evakuuje stovky lidí z nákupního centra a přilehlého bytového domu. České dráhy zastavily provoz mezi stanicemi Brno-Slatina a Šlapanice a také odklánějí vlaky dálkové dopravy.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policejní pyrotechnik. Ilustrační foto

Článek

„Na akci zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému Jihomoravského kraje,“ informoval Právo hejtman Michal Hašek (ČSSD) s tím, že prosí všechny dotčené o pochopení při provádění nutných preventivně-bezpečnostních opatřeních.

„Puma byla nalezena ve výkopu při stavbě parkoviště. Vzhledem k tomu, že musí být v této frekventované lokalitě vytvořen čistý prostor o rozměru dvě stě krát dvě stě metrů, museli jsme přistoupit k evakuaci jednoho bytového domu a také nákupního centra, které se nachází poblíž,“ sdělil Právu mluvčí policie Pavel Šváb. Apeloval na řidiče,  aby se této trase vyhnuli, neboť zde dochází ke značným dopravním komplikacím.

Hasiči mají na místě vůz s cisternou. „Policie si od nás cisternu z preventivních důvodů vyžádala," řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Událost komplikuje veřejnou hromadnou dopravu. Linky 31 a 76 jsou odkloněné, zpoždění na linkách dosahuje podle webu dopravního podniku kvůli zvýšené hustotě dopravy až 45 minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám