Hlavní obsah

Kramný podal dovolání, přezkoumá ho Nejvyšší soud

Brno

Rozsudek nad Petrem Kramným, který si odpykává 28 let vězení za vraždu manželky a dcery, přezkoumá Nejvyšší soud v Brně. Krajský soud v Ostravě, který se předtím případem zabýval, obdržel Kramného dovolání před několika dny.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Petr Kramný

Článek

Vrchní soud v Olomouci potvrdil pravomocnost rozsudku letos v červnu, od té doby si Kramný odpykává svůj trest ve věznici se zvýšenou ostrahou. Dovolání však nemá odkladný účinek ani přímý vliv na výkon trestu.

Nejvyšší soud v trestních věcech obvykle rozhodne do 40 dnů, pokud je kauza složitější, může rozhodnutí trvat déle. Většinu dovolání soud zamítne, na druhou stranu má pravomoc rozsudek zrušit, nebo případ vrátit k novému projednání, či sám rozhodnout podle svého uvážení.

K tragédii došlo v červenci 2013 na dovolené v Egyptě. Podle tamějších úřadů zemřela šestatřicetiletá žena se svou osmiletou dcerou na následky dehydratace nebo otravy, čeští znalci se po převozu těl přiklání k verzi, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem, což potvrdil i revizní znalecký posudek.

Obhajoba Kramného důkazy zpochybňovala a sám Kramný vinu popíral. Jeho advokátka Jana Rejžková případ označila za jeden z největších justičních skandálů. Justice ale Kramného obhajobu označila za účelovou a plnou rozporů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám