Hlavní obsah

Lupič povalil 88letou seniorku na zem a vytrhl jí tašku

– Praha

Kriminalisté hledají lupiče, který v září v Praze na Žižkově oloupil 88letou seniorku. Ženu povalil na zem a přetahoval se s ní o tašku tak dlouho, až se mu podařilo lup získat. Detektivové se domnívají, že takto neloupil poprvé.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž podezřelý z loupežeVideo: Policie ČR

 
Článek

Přepadení se odehrálo 15. září ráno v Kubelíkově ulici, ve středu o něm informovala mluvčí pražských kriminalistů Iveta Martínková.

Seniorka byla na cestě na poštu. V jedné ruce měla hůl a ve druhé držela tašku. K incidentu došlo, když na chodníku míjela neznámého muže, ten se bez jakéhokoli oslovení vrhl po její tašce. „Tímto hrubým manévrem pachatel seniorku okamžitě srazil k zemi,“ popsala Martínková.

Žena se s lupičem o svou tašku přetahovala, až se utrhla ucha, která seniorce zůstala v rukou. Muž následně utekl, tašku našli později kriminalisté nedaleko místa přepadení. Lupič si odnesl 300 korun.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z přepadení

Podle Martínkové žena utrpěla vážnou psychickou újmu a zranění kolene, jehož následky si ponese po zbytek života. Detektivové se domnívají, že muž má na svědomí víc takových činů. Vybírá si především seniory a opilé lidi, kde má větší šance na úspěch.

Kriminalisté při vyšetřování případu zjistili, že jedna z pouličních kamer zachycuje podezřelého. Záběry nyní zveřejnili a požádali o pomoc veřejnost. Jakékoli informace k muži na záběrech, jeho totožnosti, pobytu či místech, kde se pohybuje, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158, uzavřela Martínková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám