Hlavní obsah

Policii se přihlásil podezřelý z napadení dívky v metru. Na nic si prý nepamatuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražské policii se přihlásil muž podezřelý z pokusu o znásilnění dívky v metru na trase A. Kriminalistům uvedl, že si na nic nepamatuje, protože byl opilý. Obviněn zatím nebyl.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž se podle mluvčího policie Jana Daňka poznal na záběrech, které policisté zveřejnili v srpnu, a v úterý přišel na služebnu.

„K případu byl vyslechnut a mimo jiné uvedl, že se skutečně jedná o něj, ale že byl ten večer pod vlivem alkoholu a nic si nepamatuje. Po výslechu byl třicetiletý muž propuštěn a kriminalisté se případem dál zabývají,“ konstatoval Daněk.

Dívku pronásledoval

Případ se odehrál již v dubnu. Dívka nastoupila do metra ve stanici Motol a hned za ní i muž, čehož si zřejmě všimla a přemístila se do jiného vagónu. Pachatel ji ale následoval, takže přestoupila ještě několikrát.

Poškozená nakonec skončila v prvním vagónu a ihned poté, co se zavřely dveře, se na ni muž vrhl a povalil ji na zem. Na zemi pak došlo k zápasu, přičemž poškozená křičela o pomoc. Pachatel se zalekl až ve chvíli, kdy strojvedoucí, který slyšel křik, otevřel dveře kabiny a dívka se tam schovala. Na následující stanici Petřiny muž utekl. O pomoc při pátrání policie požádala na konci srpna.

Policisté muže podezřívají z pokusu o znásilnění, obviněn však dosud nebyl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám