Hlavní obsah

Jeřáb v Ostravě amputoval dělníkovi obě ruce

– Ostrava
Právo, hon

Vážný pracovní úraz se stal v úterý ráno v průmyslovém areálu v Ostravě-Kunčicích. Sedmadvacetiletého muže při práci zachytil jeřáb, načež dělník utrpěl devastující poranění obou horních končetin.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž měl být při práci zachycen pod část jeřábu, přičemž utrpěl závažná devastující poranění. Policisté nyní mimo jiné zjišťují, zda byly dodrženy zásady bezpečnosti práce,“ řekla bez bližších podrobností mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Neštěstí se stalo před osmou hodinou ranní. Jeřáb zachytil dělníkovy horní končetiny pohyblivou částí zařízení. „Pacient navíc zůstal v místě zaklíněn a nacházel se v přímém ohrožení života,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl s tím, že dělníka s velmi bolestivým poraněním museli vyprostit hasiči.

„Poté zajistili záchranáři vstup do kostní dřeně, postiženého uvedli do umělého spánku, zajistili jeho dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci. Postarali se o zastavení krvácení, ošetření vnějších poranění a zahájili intenzivní podávání léků. Následně byl přepraven do sanitního vozu a transportován do traumatologického centra Fakultní nemocnice v Ostravě,“ dodal Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám