Hlavní obsah

Devatenáctiletý mladík se u Bruntálu s autem převrátil v poli

– Ostrava
Právo, den

Moravskoslezští záchranáři zasahovali v noci na sobotu u vážné dopravní nehody na silnici mezi Bruntálem a Valšovem. Devatenáctiletý řidič osobního auta musel být vrtulníkem přepraven do ostravské fakultní nemocnice, uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: ZZS MSK

Vrtulník musel přistát na silnici. Místo přistání mu hasiči nasvítili.

Článek

„Operátoři byli o nehodě informováni krátce před druhou hodinou v sobotu v noci. Na místo zamířily pozemní posádky a následně i vzlétl záchranářský vrtulník z Ostravy,“ uvedl Humpl.

Dodal, že na místě záchranáři zjistili, že auto sjelo ze silnice do pole, kde se převrátilo na střechu. Mladého řidiče našli několik desítek metrů od vozu.

„V okamžiku příjezdu záchranářů byl mladík při vědomí, jeho stav se však jevil jako život ohrožující. Zasahující lékař u něj zjistil poranění hrudníku, obou horních končetin, podchlazení a nevyloučil ani další možná zranění. Vzhledem k nedostatečnému dýchání bylo nutno uvést pacienta do umělého spánku, zajistit jeho dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci,“ líčil Humpl.

Záchranářský vrtulník dosedl přímo na silnici, místo přistání mu osvítili hasiči. Následně zraněného vrtulník přepravil ve vážném stavu do ostravské fakultní nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám